ACOPERISURI CU PANTE MARI PDF

Title, ACOPERIŞURI cu pante mari: curs construcţii civile. Author, Mihai Manole. Publisher, Conspress, ISBN, , Length, Case Mexi | Construcții de case pe structuri metalice usoare. Case,planuri · Casuta cu terasa pe acoperis – 35 de metri patrati de libertate Tiny House Living, .. Case moderne pentru teren in panta. Trei locuinte . proiecte de case cu dormitoare mari Loft House, Two Bedroom House, Attic, Exterior.

Author: Nekora Voodoojin
Country: Namibia
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 14 November 2010
Pages: 191
PDF File Size: 19.54 Mb
ePub File Size: 3.67 Mb
ISBN: 467-2-13261-972-6
Downloads: 15660
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gobei

Tipuri de acoperiș fălțuit

Materiale Datorita simplitudinii acestui tip de acoperis poate fi realizat din orice tip de material ce satisface atat gustul cat si bugetul unui beneficiar. Ambele metode pot fi executate din benzi, suluri taiate la lungimea capriorului sau din elemente de benzi profilate prefabricate.

Fixarea elementelor se realizeaza cu cleme. Fakro este si acum, dupa atatia ani de la infiintare, cel mai dinamic ackperisuri de ferestre de mansarda din lume. Cele mai des intalnite materiale din care se pot realiza invelitorile de tip faltuit sunt:.

Datata dinfabrica din Gleinstatten este prima fabrica de tigla, iar tigla era confectionata manual si arsa a Detalii Tabla zincata vopsita. Cuiele de fixare trebuie sa patrunda pe toata grosimea asterelei si pentru o fixare mai buna ele trebuie sa fie batute oblic pe ambele laturi ale penei.

Decra a aparut prima oara in Europa, incand compania a introdus pe piata un produs nou, revolutionar: FAKRO are o oferta generoasa de Cea mai importanta proprietate a acestor suprafete metalice este schimbarea dimensiunii lor datorita temperaturii, aceste materialele sunt frecvent expuse la diferente de temperatura care pot sa atinga si valoarea de grade Celsius. Referitor la marime si textura, solutia este comparabila cu invelitorile de ardezie, eternit, tigla ceramica, cu elemente mici, insa se deosebeste de acestea prin structura.

  EL ZORRO COMIENZA LA LEYENDA ISABEL ALLENDE PDF

Dimensiunea minima a sectiunii penei de lemn este de 40×40 mm dimensiunile pot fi marite. Parteneri Perfect Roof Strict Standards: Fixarea penelor de astereala trebuie sa fie in asa fel conceputa incat sa pants eforturile nascute in urma actiunii fortei de suctiune a vantului.

Metalele se folosesc de obicei in grosimi mici 0, mmdar au suprafete mari. Aceasta solutie este mai sigura din punct de vedere al mai decat cea cu falt drept, deoarece imbinarile sunt asezate mai sus. Pentru a permite miscarea termica transversala libera a fasiilor de acopdrisuri trebuie lasata o distanta de min.

Datorita simplitudinii acestui tip de acoperis poate fi realizat din orice tip de material ce satisface atat gustul cat si bugetul unui beneficiar. Sub sipca se aseaza cleme de forma U. Din cauza dimensiunilor reduse si a laturilor faltuite, aceste structuri sunt destul de rigide, toata invelitoarea se poate fixa de sipcile sarpantei, urmand distanta dintre cleme.

Tablele in forma de romb, rectangulare sau patrate sunt indoite acoperisurri cele patru laturi in asa fel, incat se formeaza falturi unice invelite care sunt coroiate laolalta pe toate laturile. Acoperirea cu falt drept consta din benzi de tabla, aranjate perpendicular pe streasina sarpantei paralele cu panta de inclinatie si sunt legate una de cealalta prin falturi drepte duble.

Pe vremuri acest sistem panre realiza din fasii scurte de tabla ce erau prelucrate si imbinate de tinichigii, la fata locului. Toata grila este apoi acoperita cu table cu margine cu lacrimar. Prima pagina Adoperisuri Intrare. Modul de executie falt pe sipci, similar celui cu falturi drepte, consta de asemenea din benzi de tabla,imbinarea acestora fiind diferite, aceasta realizandu-se prin sipci fixate mecanic de stratul suport, cu surubiri sau cuie.

Ulterior, in secolul XIX, aceasta tehnologie incepe sa fie imbunatatita fiind adoptate mai multe sisteme de faltuire functie de panta acoperisului, cu lungimi ce pot ajunge pana la 15m. Invelitoarea trebuie sa faca fata schimbarilor dimensionale cauzate de efectul termic, iar in acelasi timp, acoperisul trebuie sa satisfaca cerintele impuse de prescriptiile tehnice, sa ramana rezistent la apa, la ger, sa ramana durabil.

  A HISTORY OF PROGRESS SELECTED U.S.PAPERS IN GEOTECHNICAL PDF

Cele mai des intalnite materiale din care se pot realiza invelitorile de tip faltuit sunt: Tabla plana faltuita impresioneaza prin potentialul estetic, durabilitate, costurile scazute de intretinere si usurinta in prelucrare.

ACOPERIŞURI cu pante mari: curs construcţii civile – Mihai Manole – Google Books

Aceasta structura contine elemente uniforme prefabricate sau confectionate pe santier. In cazul invelitorilor cu sipci de lemn, fasiile de tabla au o posibilitate de miscare mult mai mare decat in cazul invelitorilor din tabla faltuita.

Poate fi realizata o suprafata de acoperis cu textura variata, prin aplicarea placilor cu acoperire partial suprapusa, folosind elemente mici de tabla. Joomla project supported by william hill poker. Elegant si versatil, acest sistem faltuit este cel mai des intalnit in lumea arhitectilor daturita usurintei cu care poate fi integrat in proiecte cu valoare vizuala, remarcate foarte usor prin maretia detaliilor de executie.

Acoperisul faltuit se adreseaza tuturor gusturilor, fie ca este vorba despre case cu aspect traditional, cladiri clasate ca monumente istorice sau arhitecturi moderniste, tabla plana poate fi alegerea perfecta pentru indeplinirea celor mai mari exigente in materie de acoperisuri.

Tehnologia structurilor de acoperisuri din tabla metalica s-a imbunatatit de-a lungul secolelor pe baza caracteristicilor specifice ale materialelor.